New live CD 18.november 2006. English here
Dan Klarskov

Blues at Dexter

Læs de flotte anmeldelser, personligt nyhedsbrev eller mad opskriften.
Se billeder, hør lydklip eller flere detaljer.

Beskrivelse af aftenen ved Jan Aaskov:

"Jeg havde den store fornøjelse at stå for live-lyden denne aften, hvor Dans nye live album blev optaget. Jeg havde længe set frem til koncerten fordi Dan havde gjort sig den ulejlighed at samle et uhørt godt hold - en ren luksusudgave af the Honeydrippers - bestående af de bedste og mest rutinerede musikere indenfor jump, swing og blues. Det var Dan Klarskov selv på vokal og guitar, Danmarks bedste organist, Kjeld Lauritsen på Hammond B3, jump- og blueslegenden Hans Knudsen på piano, det danske svar på King Curtis - Anders Gaardmand - sax, leder af hornsektionen Trond Clementsen - sax, legenderne Erling Kroner og Hugo Rasmussen på henholdsvis trombone og bas samt Peter Wittorff på trommer (bl.a. kendt som trommeslager i TV-Charlie programmet Twist & Shout).

Første mand, der troppede op på Dexter den aften var endnu en legende, Hans Nielsen, studieteknikeren, der i dag er indehaver af Focus Recording, men som førhen var tekniker og producer på et hav af gode jazz- og bluesplader fra Storyville og Sonet. Hans og hans kone ankom med optageudstyret, som vi uden problemer fik tilsluttet Dexters mixerpult. Hans er en hyggelig og omgængelig mand og vi fik hurtig aftalt en mikrofonopsætning, der var optimal for både live-lyd og optagelse.

Næste mand, som dukkede op var Dan himself, der lettere stresset slæbte en gigantisk portion af sin berømte “gumbo” ud i køkkenet på Dexter. Mens Dan var i køkkenet dukkede resten af bandet op og der blev stillet op i en afslappet atmosfære. Under lydprøven blev vi enige om at spille så akustisk som muligt, og med ovennævnte fantastiske musikere var det intet problem at opnå en velafbalanceret, varm og organisk lyd. Efter lydprøven samledes hele holdet omkring Dans veltillavede “gumbo”, så alle var mætte og tilfredse inden koncerten.

På trods af et beskedent forsalg blev Dexter alligevel fyldt helt op denne lørdag aften. Stemningen var i top og publikum var forventningsfulde og løsslupne. Bandet gik på og fra første tone swingede musikerne helt uovertruffent og udgjorde en levende og dynamisk backing til Dans sang og guitarspil. Alle fik deres solospot og stemningen blandt publikum blev mere og mere deltagende og entusiastisk. I andet sæt troede man sig nærmest hensat til The Regal i 1964 og ikke til en dansk jazzklub i provinsen. Efter de obligatoriske ekstranumre var det slut. Musikere og teknikere kunne pakke sammen efter en helt speciel aften. En aften der nu er dokumenteret på Dans nye CD & DVD album “Blues at Dexter”."

Jan Aaskov er et levende opslagsværk inden for genrerne jazz, blues, rock og pop. En livslang passion, der bl.a. har omfattet driften af den alternative pladebutik Van Rock i perioden 1976 til 1997 og 9 år som kunstnerisk og administrativ leder af Rytmeposten & Jazzhus Dexter i Odense. (1997 til 2006)
Aaskov er i dag skribent for det Skandinaviske blues magasin: Blues News.

Bestil CD/DVDèn Signeret og direkte med posten:
Skriv email her eller brug denne formular.
1 stk. 159,- 2 stk. 300,- inkl.porto.
NB: Husk at skrive hvilket navn du ønsker musikken signeret til hvis dette ønskes.

|Previous 5 |Previous |Next |Next 5 |
|Random |List|

Comments on this page please contact Webmaster.
Copyright by
Dan Klarskov 1998-2001.
Page updated
15. februar 2001